Департамент
комунальної власності м. Києва
E-mail
Розклад
пн-чт 08:00-17:00, пт 08:00-15:45
обідня перерва 12:00-12:45
Адреса
вул. Хрещатик, 10, м. Київ, 01001
Приймальня/факс
+380 (44) 202-61-51
+380 (44) 202-61-55
УВАГА!! Якщо ви чуєте сигнал про повітряну тривогу (сирену), негайно йдіть в укриття!
ATTENTION!! If you hear air raid sirens, immediately proceed to shelters!"

Про затвердження Методики розрахункової орендної плати за комунальне майно територіальної громади міста Києва

20.04.2023 р. на пленарному засіданні Київської міської ради прийняте рішення «Про затвердження Методики розрахункової орендної плати за комунальне майно територіальної громади міста Києва».

Пунктом 13 Методики визначаються орендарі, яким орендна плата встановлюються у розмірі 1 грн. на рік, а саме – бюджетні організацій, заклади, установ, які повністю фінансуються з бюджету міста Києва; комунальні некомерційні підприємствам міста Києва у сфері охорони здоров’я; комунальні заклади освіти та культури які утримуються або частково фінансуються за рахунок бюджету міста Києва, доповнений рядом категорій орендарів, а саме:

громадськими організаціями інвалідів на площі, що не використовується для провадження підприємницької діяльності на площі, що не перевищує 200 кв. метрів;

громадськими та благодійними організаціям, які здійснюють безкоштовну психологічну, соціальну допомогу, реабілітацію та адаптацію інвалідів, дітей з вадами розвитку, якщо орендована площа не використовується для провадження підприємницької діяльності на площі, що не перевищує 200 кв. метрів;

громадськими та благодійними організаціям, які здійснюють безкоштовну психологічну, соціальну допомогу, реабілітацію та адаптацію осіб – учасників АТО, якщо орендована площа не використовується для провадження підприємницької діяльності на площі, що не перевищує 200 кв. метрів.

громадським організаціям ветеранів для розміщення реабілітаційних установ для ветеранів, реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю для розміщення таких реабілітаційних установ на  частині площі не більше 200,0 кв. метрів.

головним управлінням Національної поліції у місті Києві на площі, що не перевищує 50,0 кв.м і яка використовується виключно для розміщення поліцейських станцій для забезпечення роботи дільничних офіцерів поліції.

Для розміщення громадських приймалень депутатів Київської міської ради та народних депутатів України, обраних в межах відповідного одномандатного округу м. Києва, у тому числі коли договір оренди (найму) від імені депутата укладається громадською організацією в інтересах депутата і для розміщення його депутатської приймальні, площу об’єкта оренди, за яку встановлюється орендна плата в 1 грн. на рік збільшено з 50  кв. м. до 100 кв.м На площу, що перевищує 100 кв. метрів запропоновано встановити орендну ставку на рівні 2%.

Для розміщення громадських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості, що є неприбутковими організаціями, внесеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, утворені ними спортивні клуби (крім спортивних клубів, що займаються професійним спортом) запропоновано встановити орендну ставку на рівні 0,01%;

Визначено Товариству Червоного Хреста України та його місцевим організаціям орендну ставку в розмірі 0,01%.

Для розміщення Територіальних органів Державної казначейської служби України міста Києва встановлено орендну ставку у розмірі 0,01%