Департамент
комунальної власності м. Києва
E-mail
Розклад
пн-чт 08:00-17:00, пт 08:00-15:45
обідня перерва 12:00-12:45
Адреса
вул. Хрещатик, 10, м. Київ, 01001
Приймальня/факс
+380 (44) 202-61-51
+380 (44) 202-61-55
УВАГА!! Якщо ви чуєте сигнал про повітряну тривогу (сирену), негайно йдіть в укриття!
ATTENTION!! If you hear air raid sirens, immediately proceed to shelters!"

Місто готове врятувати будинок Сікорського і робить для цього все можливе

Місцева влада неонарозово наголошувала про готовність взяти на себе відповідальність за відновлення історичного будинку, де колись мешкала сім’я видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Об’єкт культурної спадщини перебуває в аварійному стані і потребує нагальної консервації та реставрації.

Нагадаємо, що у 2017 році Київрада надала згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва будинку ім. І. Сікорського на вул. Ярославів Вал, 15-Б. Передати будинок Сікорського на баланс Києва не виходило з 2015 року, у першу через накладання арешту на зазначене майно. Нарешті спільними зусиллями органів місцевої та державної влади арешт було знято, і у травні 2021 року Київрада звернулася до Уряду з проханням щодо передачі зазначеного будинку, однак до цього часу об’єкт перебуває у віданні Міністерства оборони.

Так, з метою збереження будівлі, її відновлення і створення там музею видатного авіаконструктора, місто ініцюювало чергову робочу зустріч в стінах передаючої сторони, а саме Міністерства оборони України, яка відбулась
20 січня 2022 року за участю заступника Міністра оборони України Вячеслава ШАПОВАЛОВА, заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олександра ХАРЧЕНКА, директора Департаменту комунальної власності м. Києва Андрія ГУДЗЯ та інших.

За результатами наради обговорили конкретні кроки, необхідні для здійснення такої передачі, уже існуючі напрацювання, і план подальших дій щодо досягення поставленої мети.